PITANJA I ODGOVORI

ZA KOGA JE NAMJENJENA ŠKOLA JAVA PROGRAMSKOG JEZIKA?

Škola Java jezika je prvenstveno namijenjena:

  • Studentima i učenicima koji žele produbiti svoja znanja i steći više iskustva u području infromatike i računalnog programiranja od onog koje nudi postojeći sustav izobrazbe; po završenom programu dobiva se znanje koje omogućuje lakše zapošljavanje.
  • Osobama koje se žele prekvalificirati; nakon završene Java škole polaznici su osposobljeni za samostalno programiranje jednostavnijih aplikacija i puno lakše mogu dalje prikupljati znanja iz Java tehnologije. Također, značajno je olakšano učenje i nekog drugog programskog jezika.
  • tvrtkama kojima je potreban najbrži i najjednostavniji način obrazovanja prijeko potrebnog stručnog kadra u području razvoja računalnih aplikacija.
ZAŠTO ODABRATI JAVA PROGRAMSKI JEZIK?

Pred programera se danas postavljaju raznovrsni zahtjevi i poznavanje samo jednog jezika je često nedovoljno. Java razvojna platforma je izrazito robusna i pokriva različita područja primjene, a da pri tome sama tehnika korištenja ostaje ista, bilo da razvijate program za mobitele, stolna računala, distribuirane aplikacije ili nešto treće.
Nadalje, radi se o otvorenoj platformi, što za posljedicu ima nepregledno mnoštvo besplatne literature u različitim formatima dostupne na internetu.
Kvalitetno poznavanje Java tehnologije otvara velike mogućnosti zaposlenja bilo u Hrvatskoj, bilo u Europi i svijetu. Upravo zato ističemo da je ključ kvalitenog usvajanja sadržaja iz programa pristup polaznika.
Na Vrh

KAKAV SE CERTIFIKAT DOBIJE PO ZAVRŠETKU ŠKOLOVANJA?

Po završetku škole se dobiva potvrda Veleučilišta o uspješno prikupljenim znanjima, no predavanja su ujedno i kvalitetna priprema za polaganje certifikata tvrtke SUN : Sun Certified Java Programmer (SCJP) . U Hrvatskoj postoje nekoliko mjesta na kojima je moguće pristupiti polaganju od kojih su neke:
•          SRCE - Sveučilišni računski centar - Zagreb
•          Akademija informatičkih tehnologija - Rijeka
•          Algebra -  Zagreb
•          Housing d.o.o - Zagreb
•          Infosistem d.d. - Zagreb
•          King ICT d.o.o. - Zagreb
•          Recro-Net d.o.o. - Zagreb
•          SPAN d.o.o. - Zagreb

Na Vrh

DOBIJE LI SE NA KRAJU PROGRAMA OBRAZOVANJA CERTIFIKAT?

 Na kraju svih programa koje se izvode na Veleučilištu u Slavonskom Brodu dobije se ovjerena potvrda od strane Veleučilišta u Slavonskom Brodu o uspješno završenom programu izobrazbe. Certifikat se naknadno polaže neovisno o veleučilištu kod ovlaštenih Prometric partnera kojih sada u Republici Hrvatskoj ima desetak.

KOLIKA BI BILA CIJENA ŠKOLE I ZA ZAVRŠNO POLAGANJE?

Cijene se mogu vidjeti na Cijene i plaćanja i ne uključuju cijenu pristupa certificiranju. Trenutna(07.01.2010.) cijena pristupa certificiranju je 300 $ (američkih dolara).

KAKO SU ORGANIZIRANA PREDAVANJA I KOLIKO TRAJU?

Trajanje nastave je 50 sati raspoređno kroz 12 tjedana. (2x2h tjedno)

ODRŽAVA LI SE NASTAVA ZA VRIJEME BLAGDANA I LJETA?

Nastava se ne održava za vrijeme blagdana i državnih praznika. Ljetna pauza traje od sredina srpnja do sredine kolovoza.

JELI POTREBNO KUPOVATI DODATNE MATERIJALE ZA SAVLADAVANJE PROGRAMA?

Nije potrebno kupovati nikakvu dodatnu literaturu. Cijena škole pokriva sve potrebno da se usvoje znanja predviđena prema programu. No kvaliteta usvojenog jako ovisi o polaznikovom pristupu sadržaju.

PO KAKVOM KRITERIJU SE BIRAJU POLAZNICI?

Opći preduvjeti za pohađanje škole Jave jesu:
•          dobro poznavanje engleskog jezika
•          znanje rada na osobnom računalu
•          poznavanje korištenja Interneta
•          biti stariji od 16 godina
Na Vrh

KOJA JE KORIST OD PROGRAMA?

Ovaj program je pripremljen kako bi u najboljoj mogućoj mjeri pružio polaznicima kvalitetno upoznavanje sa Java razvojnom okolinom.
Java je jedan od najzastupljenijih programerskih jezika u svijetu. Kvaliteno znanje programiranja u Javi zasigurno olakašava zaposlenje u tvrtkama koje imaju IT odjeljenja (ili je riječ o IT tvrtkama).
Također program je pripremljen prema sadržajima potrebnim za polaganje certifikata Sun Certified Java Programmer (SCJP). Navedeni certifikat je priznat na svjetskoj razini te polaganjem istog, polaznik ima dobru referencu za traženje posla i izvan Hrvatske.
Program škole je jedinstven na području županije i pruža značajne prednosti kako za polaznike tako i za organizacije kojima su potrebni djelatnici sa stručnim obrazovanjem.
Stečeno znanje polaznicima omogućava lakše zapošljavanje, tvrtke dobivaju djelatnike sa stručnim znanjem na području razvoja računalnih programa te samim uvođenjem istih povećavaju kvalitetu poslovanja.

Na Vrh